Kayıtlar

Mart 10, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Amsterdam Havaalanı’nda sivil itaatsizlik eylemi

Resim
Hollanda’nın Amsterdam kentinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal ve soykırım saldırılarını Amsterdam Havaalanı’nda düzenledikleri sivil itaatsizlik eylemi ile protesto etti. Türk devletinin Efrin’e yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları, Hollanda’nın Amsterdam Amsterdam Havaalanı’nda düzenlenen sivil itaatsizlik eylemi ile protesto edildi. Eylem, “İşgalci Türk devleti”, “Katil Erdoğan”, “Free free Efrin” sloganları ile sona erdi.

Stuttgart’ta Türk devletinin saldırıları protesto ediliyor

Resim
Almanya’nın Stuttgart kentinde Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal ve soykırımcı saldırılarını protesto etmek amacıyla eylem düzenleniyor. Kent merkezinde bir araya gelen yaklaşık 1000 kişi, Stuttgart Merkez İstasyonu’na doğru sloganlarla yürüyüşe geçti.

Paris’te kitle Elysee Sarayı önünde eylemde

Resim
Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Efrin'e yönelik saldırılarına yönelik saldırılarına karşı alanları terk etmiyor. Saat 20.00'de Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde toplanan Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Efrin'e yönelik işgal saldırıları ve sivillere yönelik katliamları protesto etmek için Paris'te Elysee Sarayı önünde eyleme geçti. YPG- YPJ bayrakları ile Elysee Sarayı önünde toplanan kitle "Katil Erdoğan destekçisi Avrupa sloganları", "Yaşasın Efrin direnişi" sloganları atıyorlar. Paris'te yaşayan Kürdistanlılar Elysee Sarayı önüne akıyor. Eylemciler, eylemlerinin sürdüğünü ve Paris ile çevresinde yaşayan Kürdistanlıları eyleme güçlü katılmaya çağırdı.

Saarbücken ve Mannheim’da Efrin’e saldırılar protesto ediliyor

Resim
Almanya’nın Saarbrücken ve Mannheim kentlerinde Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal saldırılarını protesto ediyor. Almanya’nın Saarbrücken kentinde Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal saldırılarını protesto ediyor. Saarbrücken HBF’de sivil itaatsizlik eylemi yapan Kürdistanlılar, “Biji berxewedana Efrine” ve “Terörist Erdoğan” sloganları atıyor. Kitle şu anda HBF’de oturma eylemi yapıyor. MANNHEİM Almanya’nın Mannheim kentinde de yüzlerce Kürdistanlı ve dostları HBF önünde bir araya gelerek Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal amaçlı saldırılarını protesto ediyor. Hala HBF önüne akın eden kitle, “Katil Erdoğan”, “Terörist Türkeye”, “Biji berxwedana Efrine” sloganları atıyor.

Frankfurt’ta kitle kent merkezine doğru yürüyüşe geçti

Resim
Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal ve soykırım saldırılarını protesto etmek amacıyla Frankfurt’ta HBF’de sivil itaatsizlik eylemi yapan kitle, kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Almanya’nın Frankfurt kentinde Türk devletinin Efrin’e yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarını protesto etmek amacıyla Ciwanên Azad çağrısı ile bir araya gelen kitle sivil itaatsizlik eylemi ardında kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte “İntikam”, “Türk askeri Kürdistan’dan defol” sloganları atılıyor.

PYD Eş başkanı Şahoz Hesen, Türk devletinin Efrîn’e yönelik soykırım saldırılarına karşı, Kürdistanlılar ve dostlarına alanlara çıkma çağrısı yaptı.

Resim
PYD Eş başkanı Şahoz Hesen, Türk devletinin Efrîn’e yönelik soykırım saldırılarına karşı, Kürdistanlılar ve dostlarına alanlara çıkma çağrısı yaptı. ANHA’ya konuşan PYD Eş başkanı Şahoz Hesen, tüm Kürdistanlılara Efrîn direnişini sahiplenme ve Türk devletinin soykırım yapma tehlikesine karşı serhildan çağrısı yaptı. Hesen şunları söyledi: “Efrîn halkı 50 gündür Türk işgalciliğine karşı ısrarla direniyor. İşgalci Türk ordusu top ve uçaklarla Efrîn halkına soykırıma uğratma ve tüm Kuzey Suriye halkını korkutarak teslim almak istiyor. Ancak savunma güçlerinin direnişi halkın moralini yükseltirken, aynı şekilde halkın direnişi de savaşçıların direniş gücünü daha da büyütüyor. Efrîn halkı 50 gündür bu şekilde Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına karşı fedai ruhla direnişini sürdürüyor. Halkın ve savunma güçlerinin bu direnişinin soykırımı engelleme ve zaferi garantilemesi için tüm Kürt halkı bu andan itibaren aralıksız şekilde serhıldana kalkmalı, her yeri direniş ve z

‘Soykırım tehlikesine karşı sokaklara çıkalım’

Resim
Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Hediye Yusif ile MSD Eşbaşkanı İlham Ehmed, Türk devletinin yapacağı olası bir soykırıma karşı herkesi eyleme çağırdı. Şu anda Efrin’de bulunan Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Hediye Yusif ile Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eşbaşkanı İlham Ehmed Efrin’de olası bir katliama karşı acil eylem çağrısı yaptı. EHMED: HERKES SEFERBERLİK RUHU İLE HAREKET ETMELİDİR MSD adına çağrı yapan İlham Ehmed, “Kürdistanlılara, Suriye halkına ve dünyadaki tüm demokratik güçlere alanlara çıkmaları, Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etmeleri ve Suriye’nin parçalanması projesinin önüne geçmeleri çağrısı yapıyoruz. Efrin’deki milyonlarca insanı Türk işgalciliği eliyle katledilmekten korumak için tüm dünyada onurlu halkların serhildana kalkarak büyükelçilikler, konsolosluklar ve uluslararası kurumlarda eylem yapması gerekmektedir. Kritik bir aşamadayız. Herkes seferberlik ruhuyla hareket etmelidir.

Essen ve Frankfurt’ta yüzlerce kişi Efrîn için alanlarda

Resim
Almanya’nın Frankfurt kentinde Ciwanên Azad’ın çağrısı ile bir araya gelen kitle, Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği soykırım saldırılarını protesto ediyor. Frankfurt HBF’de bir araya gelen kitle sivil itaatsizlik eylemi düzenliyor. ESSEN Almanya’nın Essen kentinde ise Gelsenkirchen, Bochum, Herne, Recklinghausen ve Velbert kentlerinde yaşayan Kürdistanlılar eylem düzenliyor. HBF’de düzenlenen eyleme yüzlerce kişi katılıyor. Almanya’nın Frankfurt kentinde Ciwanên Azad’ın çağrısı ile bir araya gelen kitle, Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği soykırım saldırılarını protesto ediyor. Frankfurt HBF’de bir araya gelen kitle sivil itaatsizlik eylemi düzenliyor. ESSEN Almanya’nın Essen kentinde ise Gelsenkirchen, Bochum, Herne, Recklinghausen ve Velbert kentlerinde yaşayan Kürdistanlılar eylem düzenliyor. HBF’de düzenlenen eyleme yüzlerce kişi katılıyor.

Montpellier’de Kürdistanlılar ve dostları Efrîn için ayakta

Resim
Fransa’nın Montpellier kentinde de Kürdistanlılar, Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği soykırım saldırılarını protesto ediyor. Saat 20.00’dan itibaren Comedie Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, soykırımı kınayan sloganlar atıyor. Dortmund’da soykırım saldırılarına karşı Kürdistanlılar ayakta Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal ve soykırım saldırıları 50’inci günü geride bırakırken, Kürdistanlılar KCDK-E’nin acil eylem çağrısı ile birlikte alanlara akıyor. Almanya’nın Dortmund kent... ANF News Türk devletinin saldırıları birçok merkezde protesto ediliyor Berlin’de saat 20.00’dan itibaren Hermannplatz’da eylem düzenliyor. Bielefeld kentinde ise saat 21.00’da Kürdistanlılar HBF önünde bir araya gelecek. Bonn’da ise saat 19.00’da HBF önünde bir ara... ANF News

Aysa Abdullah: Soykırıma karşı herkes eylem yapmalı

Resim
Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği soykırım saldırılarına herkesi bulundukları her yerde sokağa çıkmaya çağıran TEV-DEM Eş Başkanı Asya Abdullah, “Efrîn’de soykırımına, kadın ve çocuk katliamlarına karşı herkes acil eylemlere geçmelidir. Çok büyük katliamlar olabilir, onun için herkes bulunduğu her yerde eyleme kalkmalıdır” çağrısında bulundu. KCDK-E de yaptığı yazılı açıklama ile Avrupa başta olmak üzere dünyanın her tarafında yaşayan Kürdistanlıları soykırım saldırılarına karşı alanlara çıkmaya çağırmıştı. Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği soykırım saldırılarına herkesi bulundukları her yerde sokağa çıkmaya çağıran TEV-DEM Eş Başkanı Asya Abdullah, “Efrîn’de soykırımına, kadın ve çocuk katliamlarına karşı herkes acil eylemlere geçmelidir. Çok büyük katliamlar olabilir, onun için herkes bulunduğu her yerde eyleme kalkmalıdır” çağrısında bulundu. KCDK-E de yaptığı yazılı açıklama ile Avrupa başta olmak üzere dünyanın her tarafında yaşayan Kürdistanlıları s

Kürtler ve dostları Efrîn için alanlarda

Resim
Danimarka, Fransa, İsveç ve Avusturya’da Kürtler ve dostları Efrîn direnişini selamladı. Türk devletinin sivilleri katlettiğine dikkat çekilen eylemlerde, 'Terörist Erdoğan' sloganı yankılandı. Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da 'Efrîn'de çocuklar ölmesin' şiarıyla yürüyüş düzenledi. Svanemøllen istasyonundan Türk Konsolosluğuna yapılan yürüyüşte, sık sık 'Terörist Erdoğan', 'Her yer Efrîn, her yer direniş', 'Bijî YPG/YPJ', 'PKK halktır, halk burada' sloganları atıldı. Mitingde Sêvê Kadın Meclisi ve Demokratik Kürt Toplum Meclisi adına konuşma yapılarak, dünyanın Efrîn'deki katliamlara sessizliği kınandı. SØNDERBORG Danimarka'nin Sønderborg şehrinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları da Efrîn direnişini sahiplenmek için miting düzenledi. Mitingde PYD Danimarka adına Êro li ‏Sønderborg, PYD Danimarka Sözcüsü Selah Mesto ve Welîd Êbrahîm konuştu. Konuşmalarda Türk devletinin işgalci saldırılarını protesto

Efrin’de son 24 saatlik bilanço: 100’den fazla işgalci öldürüldü

Resim
QSD Basın Merkezi, Efrin’de son 24 saatte yaşanan savaş bilançosunu açıkladı. Açıklamaya göre, çok sayıda araç imha edildi, 100’den fazla asker ve çete öldürüldü. Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, son 24 saatte Efrin’de yaşanan savaş bilançosunu açıkladı. Açıklamaya göre bilanço şöyle: Beş cephede devam eden saldırı ve çatışmalara ilişkin şu bilgiler verildi: EFRİN KENT MERKEZİ İşgalci Türk ordusu ve çeteleri sivil yerleşim alanlarını hedef almaya devam ediyor. Qîbar köyü dün ağır silahlarla saldırıya uğradı, hava saldırıları da gece geç saatlere dek sürdü. Bu sabah Xalta köyü çevresinde güçlerimiz ile işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında başlayan şiddetli çatışmalar hala devam ediyor. İşgalci Türk ordusu sabah saatlerinden beri Domikê köyünü ağır silahlarla hedef alıyor. ŞERA CEPHESİ Dün Meremine köyünde ilerleme girişiminde bulunan İşgalci Türk ordusu ve DAIŞ-El Nusra çetelerine güçlerimiz karşılık verdi. Öğleden sonra başlayan çatışmalar gece ge

KCDK-E’den Kürt halkına ve insanlığa ‘ACİL ÇAĞRI’

Resim
KCDK-E: Avrupa'da yaşayan halkımız ve dostları bu kritik aşamada mutlaka alanlara çıkmalı, demokratik tepkisini dile getirerek Avrupa kamuoyunu harekete geçirmelidir. Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E, Türk devletinin El Kaide, El Nusra ve DAİş çeteleri ile birlikte Efrin’i işgal saldırılarının 50’inci gününü geride bıraktığını belirtti. Türk işgalci öncesinde Suriye’nin huzur kenti olan Efrin’in sadece Efrinliler için değil, Suriye’deki savaştan kaçan on binlerce insan için de güvenilir bir alan olduğu, Birleşmiş Milletler gözetiminde mülteci kampları kurulduğu dile getirilen açıklamada şunlara dikkat çekildi: “Türk devletinin Efrîn saldırısına, Rusya Efrîn içinde ve Efrîn sınırındaki askerlerini çekerek destek ve onay vermiştir. ABD ise DAİŞ'e karşı Kürtlerle iş birliğinin Fırat'ın doğusunu kapsadığını, Efrîn işgaline müdahale etmeyeceklerini belirterek, Türk işgalciliğini onayladıklarını ilan etmiştir. Birleşmiş Milletler Teşkilatı, ilk günden itibaren sivil

YPG Xalta köyünde vurdu: 18 ölü

Resim
Efrin’e yönelik işgal saldırılarının 50’nci gününde Xalta köyünde 18 asker öldürüldü. Bölgeden alınan bilgilere göre, Efrin şehir merkezine bağlı Xalta köyünde işgalci Türk ordusu ile YPG-YPJ savaşçıları arasında yaşanan çatışmalarda 18 Türk askeri öldürüldü. Çatışmalarda çok sayıda askerin yaralandığı bildirildi. YPG-YPJ savaşçıları işgalci orduya ait doçka yüklü bir araç imha etti.

Çatışmalar ve bombardıman sürüyor

Resim
İşgalci Türk ordusu ile YPG/YPJ güçleri arasında Efrin’in birçok bölgesinde çatışmalar devam ediyor. İşgalci güçler, sivil yerleşim alanlarını hedef alıyor. Efrin’in Cindirêsê, Bilbilê ve Şera ilçelerine bağlı köylerde çatışmalar şiddetli bir şekilde devam ediyor. Edinilen bilgilere göre, Efrîn’e bağlı Xalta köyünde YPG/YPJ savaşçıları ile Türk ordusu arasında başlayan çatışmalar sürüyor. Yine Efrin’in Cumkê köyüne ise işgalci Türk ordusu tarafından obüs atışları yapılıyor. Cindirêsê’ye bağlı Tilife köyüne yönelik bombardıman artarak devam ediyor. İşgalci Türk ordusu gece saatlerinde ve sabah Efrin kent merkezini de savaş uçaklarıyla bombalamıştı.

Cumartesi Anneleri Zeynel Kürsep için buluştu

Resim
Cumartesi Anneleri, 24 Mart 1994 tarihinde Batman’da Hizbullah tarafından kaçırılıp kaybedilen Zeynel Kürsep'in akıbetini sordu. Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbeti ve belli olan faillerin yargılanması için Galatasaray Meydanı’nda 676’ncı kez buluştu. Eylemde 1994 yılında Batman'da Hizbullah tarafından kaçırılarak kaybedilen Zeynel Kürsep'in akıbeti soruldu. Bu haftaki eyleme 1.5 yıl tutuklu kaldıktan sonra dün tahliye olan Gazeteci Murat Sabuncu da katıldı. 'KÜRT VE DEVRİMCİ OLDUKLARI İÇİN...' İlk sözü alan gözaltında kaybedilen Kenan Bilgin’in kardeşi İrfan Bilgin, gazeteciler Ahmet Şık ve Murat Sabuncu'nun serbest bırakılmasına değinerek, yarın ne olacağının belirsiz olduğunu ifade etti. Bilgin, kendilerinin de yıllardır mücadele ettiklerini ve böyle bir belirsizlikler ve adaletsizliklerle çok karşılaştıklarını hatırlattı. Gözaltında kaybedilenlerin Kürt, devrimci ve sosyalist oldukları için hedef alındığını vurgulayan Bi

İşgalci Türk ordusu bir sivili daha katletti

Resim
Efrin’e yönelik işgal saldırılarının 50’nci gününde 55 yaşındaki bir sivil daha katledildi. İşgalci Türk ordusunun Efrîn’e bağlı Mabeta ilçesi Termişa köyüne düzenlediği bombardıman sonucu 55 yaşındaki Necîb Şêxo isimli sivil şehit düştü. Aynı zamanda, Mabeta’ya bağlı Ester köyünde işgalcilerin bombardımanı sonucu Mihemde Omer Hemkolîno (48) isimli bir sivil yaralandı. Hastanede tedavi altına alınan Mihemde Omer Hemkolîno’nun durumunun iyi olduğu bildirildi.

Van'da 24 tutuklama, Varto'da gözaltı

Resim
Van'da gözaltındaki 24 kişi tutuklanırken, 2 kişi daha gözaltına alındı. Varto'da da 9 kişi gözaltında. AKP-MHP rejiminin Kürt halkına dönük siyasi soykırım uygulamaları sürüyor. Teslim alınamayan halka dönük gözaltı-tutuklama terörü Van ve Varto'da devam etti. VAN Van İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü tarafından 6 Mart'ta Van, Kocaeli, Antalya, İstanbul, Urfa, Şırnak, Hakkari, Adıyaman, Batman ve Amed'de düzenlenen ev baskınlarında 33 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınarak Van'ın Gürpınar ilçesine götürülen 33 kişi dün gece savcılığa çıkarıldı. Savcılığa sevk edilen 33 kişiden 24'ü çıkarıldığı tutuklanırken, 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca Başkale ilçesinde yeniden ev baskınları yapıldı. Polis HDP İlçe Eş Başkanı Lokman Kuş, DBP İlçe Eş Başkanı Senar Yeşilırmak, Belediye Meclis Üyesi Nazime Abi'nin evlerine baskın yaptı ancak evlerde kimseyi bulamadı. HDP İlçe Yöneticisi Tanju Sancar ile DBP Bele

Sol Parti: Neuss’taki baskınlar Erdoğan’a yeni bir hediyedir

Resim
Alman polisinin Mezopotamya Yayınları ve Mir Multimedia’ya baskınlar düzenleyerek binlerce kitap, CD ve şarkı arşivine el koymasına Sol Parti sert tepki gösterdi. Sol Parti, bu baskınların Erdoğan’a verilmiş yeni bir hediye olduğuna dikkat çekti. 8 Mart günü Almanya’nın Neuss kentinde polis Mezopotamya Yayınları ve Mir Multimedia’ya düzenlediği baskınlar tepki toplamaya devam ediyor. Son olarak Sol Parti Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti teşkilatı da yazılı bir açıklama yaparak baskınları kınadı. Açıklamada NRW Eyaleti sözcüsü Özlem Alev Demirel’in görüşlerine yer verildi. Baskınların Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ziyaretine denk gelmesinin tesadüf olmadığını belirten Demirel, daha önce de benzer ziyaretlerin yapıldığı sırada Kürtlere ait kurum ve kuruluşların hedef seçildiğini hatırlattı. “EFRÎN’DEKİ SALDIRI GİBİ BU DA HUKUK DIŞI” Sol Parti’nin açıklamasında ayrıca NRW eyaleti teşkilatının bir başka sözcüsü olan Christian Leye’nin de baskınlara ilişkin görüşl

Kürt sanatçılardan Alman hükûmetine tepki

Resim
Kürt sanatçı ve yazarlar, Alman polisi tarafından Mezopotamya Yayınevi ve Mir Multimedia’ya düzenlenen baskına tepki göstererek, "Avrupa için büyük ayıp. Direneceğiz" dedi. ANF'ye konuşan Kürt sanatçı ve yazarlar, Almanya’nın Neuss kentindeki bulunan Mezopotamya Yayınevi ve Mir Multimedia’nın Alman polisince basılmasını kınadı. 'ASLA TESLİM OLMAYACAĞIZ' Sanatçı Xelîl Xemgin, Mir Multimedia’nın Kürt sanatçıların yılların emeği ve çabasıyla oluştuğuna dikkat çekerek, "Biz Kürt sanatçıları olarak 35 yıldır bu kurumda çalışıyoruz. Kitaplar, CD, stüdyo malzemelerimizi alıp götürüyorlar. Efrîn’de yapılan saldırıda çeteler köylerimizin tavuklarını çalıyorlar. Aynı şeyi bugün Alman devleti de yapıyor. Her şeyimizi alıp götürüyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Buna karşı çıkacağız. Bu baskılara alışığız, asla ve asla teslim olmayacağız. Yüreğimizle, beynimizle ve stranlarımızla direneceğiz” diye konuştu. ‘BU BİR İŞGAL' Sanatçı Deniz Deman da yaşanan

Üç cephede şiddetli çatışmalar

Resim
Efrin’e yönelik işgal saldırılarının 50’nci gününde üç cephede şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Alınan bilgilere göre, Efrin’in Cindirêsê ilçesine bağlı Kanî Gewirkê, Kefer Zitê ve Qurbê köylerinde, yine Şera cephesinde Kefer Romê, Qurtquraqê ve Bilbilê cephesinde ise Barkaşê, Qaşa, Bikê ve Qota köylerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. YPG/YPJ savaşçıları ile işgalci Türk ordusu arasındaki çatışmaların sonuçlarına ilişkin bilgi edinilemedi. İşgalci Türk ordusu gece ve sabah saatlerinde Efrin kent merkezine hava saldırısı düzenlemişti.