Kürtler ve dostları Efrîn için alanlarda


Danimarka, Fransa, İsveç ve Avusturya’da Kürtler ve dostları Efrîn direnişini selamladı. Türk devletinin sivilleri katlettiğine dikkat çekilen eylemlerde, 'Terörist Erdoğan' sloganı yankılandı.
Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da 'Efrîn'de çocuklar ölmesin' şiarıyla yürüyüş düzenledi. Svanemøllen istasyonundan Türk Konsolosluğuna yapılan yürüyüşte, sık sık 'Terörist Erdoğan', 'Her yer Efrîn, her yer direniş', 'Bijî YPG/YPJ', 'PKK halktır, halk burada' sloganları atıldı.
Mitingde Sêvê Kadın Meclisi ve Demokratik Kürt Toplum Meclisi adına konuşma yapılarak, dünyanın Efrîn'deki katliamlara sessizliği kınandı.
SØNDERBORG
Danimarka'nin Sønderborg şehrinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları da Efrîn direnişini sahiplenmek için miting düzenledi.
Mitingde PYD Danimarka adına Êro li ‏Sønderborg, PYD Danimarka Sözcüsü Selah Mesto ve Welîd Êbrahîm konuştu. Konuşmalarda Türk devletinin işgalci saldırılarını protesto etti.
NİMES
Fransa’nın Nimes kentinde CNT 30, SOLIDAIRES 30, NPA 30, AL 30, PG 30, Ensemble 30 tarafından Efrîn için etkinlik düzenlendi.
Etkinlikteki konuşmalarda, Efrîn'de sivil katliamların düzenlendiğine dikkat çekilirken, dayanışmanın süreceği belirtildi ve Fransa hükümetine katliama sessiz kalmaması, Türk devletiyle ilişkisini durdurma çağrısı yapıldı.
LA ROCHELLE
Fransa’nın La Rochelle kentinde de Kürdistanlılar ve dostları Efrîn için alanlardaydı.
“Efrîn yalnız değildir” sloganı ile başlayan yürüyüş boyunca bildiriler dağıtıldı ve sloganlar atıldı.
Place de Gabut’da düzenlenen saygı duruşu ardından yürüyüş sloganlarla sona erdi.
VİYANA
Avusturya’nın başkenti Viyana’da da Kürdistanlılar ve dostları Avusturya Parlamentosu’ndan Almanya Konsolosluğuna bir yürüyüş düzenledi.
Türk devletinin Efrîn’i işgali ve Alman tanklarının bu saldırılarda kullanılmasının protesto edildi.
MALMÖ
İsveç'in güneyindeki Malmö ilinde Kürdistanlılar ve dostları, Efrîn'e yönelik saldırıları kınamak ve direnen Efrîn halkı ve YPG/YPJ'ye destek vermek için bir kez daha meydanlara çıktı.
Saat 13.30 sularında Triangel Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Türk devleti ve beraberindeki DAİŞ artığı çetelerin  Efrîn'e yönelik bombalama ve katliamlarını protesto için bir miting düzenledi.
Ciwanên Azad adına yapılan konuşmada Türk devletinin Kürt halkının Rojava'da statü elde etmesini engellemek için halkların birlikte yer aldığı Efrîn'i yok etmek istediğine dikkat çekildi. Birleşmiş Milletler kararına rağmen saldırılarını sürdüren Türk devletine sessiz kalan Batılı ülkelere sert eleştiriler yönetildi.
Türk devletinin sivillere yönelik katliamlarını teşhir etmek için Kürdistanlı iki çocuğun kanlı gömlemlerle katıldığı eylemde ”Biji berxwedana Efrîne”, ”Biji YPG/YPJ”, ”Türk ordusu
Efrîn'den defol”, ”Katil Erdoğan, iki yüzlü Avrupa Birliği” gibi Türk devletini kınayan ve Efrîn'deki direnişe destek veren sloganlar atıld

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

Dünyayı değiştiren 17 kadın bilim insanı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Nurhak Boran'ı andı