İsviçre İşçi Partisi Gençliğinden çağrı: Efrin’i koru


İsviçre İşçi Partisi Gençlik Kolları Efrîn için dayanışma mesajı verirken, Türk devletinin işgalini kabul etmeyeceklerine vurgu yaptılar.
İsviçre İşçi Partisi (POP) Gençlik Kolları (Jeunes POP) Türk devleti ve ona bağlı çete gruplarının işgali altında olan Efrîn için dayanışma mesajı verdi. İsviçre’nin Lozan Kentin de Medya’nın gücü konulu bir konferansta buluşan gençlerin önemli gündem konularından birisi de Efrîn’de yaşananlardı.
Konferansın ardından “Defend Efrîn” (Efrîn’i koru) pankartı arkasında bir araya gelerek, Efrîn halkı ile dayanışma mesajı veren gençler, Türk devletinin Efrîn’i işgalini kabul etmeyeceklerini ve buna karşı mücadele etmeye devam edeceklerini duyurdu.
POP gençliği, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımda da  “Emperyalist savaşa karşı Efrîn ile dayanışmayı büyütelim” diyerek çağrıda bulundu.
Daha önce de İsviçre’nin en büyük partilerinden İsviçre Sosyalist Parti Gençlik Kolları JUSO, yıllık kongresinde Efrîn’e dönük bir dizi kararlar alarak, Türk devletinin işgalini kabul etmeyerek buna karşı mücadele edeceklerini duyurmuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

Dünyayı değiştiren 17 kadın bilim insanı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Nurhak Boran'ı andı