Türk ordusu Meydan Ekbez'te 300 köylüyü esir aldı


Türk devleti Meydan Ekbez nahiyesinde, aralarında yaşlı ve çocukların da yer aldığı ve 300'e yakın sivili rehin aldığı ve kendi lehlerinde konuşmaya zorladığı bildirildi.
Türk devleti ve ona bağlı çete gruplarının yaklaşık bir haftadır çembere aldığı Meydan Ekbez nahiyesinde, aralarında yaşlı ve çocukların da yer aldığı ve 300'e yakın sivili rehin aldığı ve kendi lehlerinde konuşmaya zorladığı bildirildi.
Türk devleti ve ona bağlı gruplar Efrîn'in kuzeybatsında Raco ilçesine bağlı Meydan Ekbez nahiyesine bağlı bazı köyleri kuşatmaya almış ve geçtiğimiz günlerde yaklaşık 300 sivili bölgede esir almıştı.
Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre yolları kapandığı için Efrîn'e geçemeyen Miskûtê, Walikliyê, Kurê, Gazê, Kusa ve Erebliyê köylerinden çok sayıda köylü, Türk ordusu tarafından Meydan Ekbez köyüne toplandı.
Nahiyeye toplanan köylülerin büyük bölümünün yaşlılardan oluştuğu ve köylülerin Türk devletinin lehine konuşmaya zorlandığı bildirildi. Türk devletinin dün baz istasyonlarını hedef almasından sonra söz konusu yurttaşlarla iletişim kurulamıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

Dünyayı değiştiren 17 kadın bilim insanı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Nurhak Boran'ı andı