Türk devleti Güney'i işgal etme planını devreye soktu


Türk devleti, sonbahar aylarında Bradost alanında Bermizê köyü, Geliyê Reş, Siro Dağı ve çevresi ile Deşta Heyatê ve Heci Beg Suyu çevresindeki işgalini genişletmek için saldırlar başlattı.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, bugün sabah saatlerinden itibaren savaş uçakları ile Xakurkê'ye bağlı Evdal Kovi Dağı başta olmak üzere birçok noktaya hava saldırısı düzenlendi. Türk devletinin hava saldırıları ile sonbahar aylarında işgal ettiği alanlara askeri sevkiyat yaparak bir operasyon başlattığı, bununla da alanda işgal ettiği alanı genişletmek istediği belirtiliyor. Yerel kaynaklar, Türk devletinin sabah saatlerinden itibaren başlattığı saldırılarla Siro Dağı zirvesi ve Evdal Kovi Dağı'na kadar olan bölge ile Kevortê Dağı arasında kalan geniş bir bölgeyi işgal etmeyi hedeflediği bilgisini verdi.
'GÜNEY'İ DE İŞGAL ETMEK İSTİYOR'
İşgalci Türk ordusunun, yanına aldığı çetelerle Efrîn'e işgal ve soykırım saldırılarını sürerken, Güney Kürdistan'ı da bu işgal kapsamında ele aldığı yönünde çeşitli açıklamalar yapmıştı. Güney halkının Türkiye'nin Güney topraklarındaki askeri üslerinin çıkmasını talep ettiği bir dönemde, siyasi gözlemciler, siyasi parti ve siyaset uzmanları, Türk devletinin Güney'i de Efrîn ile birlikte işgal etmek istediğini kaydediyor. Siyasi gözlemciler, işgal girişimi saldırılarının devam etmesi durumunda halk ile Türk askerleri arasında bir çatışma yaşanabileceğine de dikkat çekti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

Dünyayı değiştiren 17 kadın bilim insanı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Nurhak Boran'ı andı