NAV-DEM'den çağrı: Yarın herkes için Efrîn günü!




Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM), yarın Efrîn için düzenlenecek eylemlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"24 Mart Dünya Efrîn Günü'nde herkesi bulunduğu yere yakın merkezlerde yapılacak yürüyüşlere katılmaya çağırıyoruz" diye başlayan açıklamada, "Kürt Özgürlük Hareketi, PYD, YPG, YPJ ve bileşen yurtsever ve enternasyonalist güçlerin NATO'nun 2. büyük ordusuna karşı 2 ay boyunca yenilgiler tattıran kahramanca direnişini selamlıyoruz" denildi.

'ERDOĞAN'A KARŞI DİRENİŞİ YÜKSELTECEĞİZ'

Efrîn halkının daha fazla katledilmemesi için direnişin yönteminin değiştiğinin vurgulandığı açıklamada, şöyle devam edildi:

"Faşist Türk devletinin Efrîn özgülünde Kürdistan halklarına karşı gerçekleştirdiği bu suçlara karşı sessiz kalmamanın insani, ahlaki, vicdani bir sorumluluk ve görev olduğunu biliyoruz. Kürdistanlı, Türkiyeli, Asuri-Süryani, Ermeni, Êzidî, Alevi, Hıristiyan, Müslümanlar, ilerici ve demokratlar olarak direnişteyiz. Erdoğan diktatörlüğüne karşı tüm dünyada direnişi yükselterek Efrîn’i sahiplenmeye devam edeceğiz.

DEVLETLERE TEPKİ VE UYARI

(...) Şu ya da bu düzeyde yaşamımıza yansıyan her silah satışının, her ticari anlaşmanın, her kredi aktarımının ve TC iktidarının şımarıkça ve savaş çığırtkanlığı tutumuna paralel her desteğin sorumlusu biraz da emperyalist  yeni dünya düzeninin şampiyonları olan AB, ABD, Rusya, İngiltere, Almanya ve benzerleridir.

Önce IŞİD, şimdi doğrudan Türkiye’nin saldırganlığı ile Orta Doğu üzerinde geliştirilen işgal ve soykırımlara izin verilemez. Zira yeniden Osmanlı hayalleri kuran bu arsız, hırsız ve katil takımı, yani AKP iktidarı, fırsat bulduğunda aymazlıkla kısa vadeli çıkarları için kendisine destek veren ülke ve topluluklara da saldıracaktır."

Almanya'nın, destek sunduğu ve ömrünü uzatmak için elinden geleni yaptığı Erdoğan‘la ilişkilerini derhal kesmesinin istendiği açıklamada, "Efrîn direnişi, Ortaçağ karanlığına karşı, insanlık değerlerini koruyan Çağın Direnişidir" diye belirtildi.

'YARIN SEFERBER OLALIM'

NAV-DEM, açıklamasının sonunda da şu çağrıyı yaptı: "Yarın birçok merkezde yapılacak Efrîn eylemlerine katılım güçlü olmalıdır. Efrîn için seferber olup, bulunduğumuz her yeri Efrîn, her yeri direniş alanına dönüştürmeliyiz!"

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

Dünyayı değiştiren 17 kadın bilim insanı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Nurhak Boran'ı andı