Kürtler ve dostları Efrin için protesto eyleminde


Türk devletin Efrin’e yönelik işgal ve soykırım saldırıları Avrupa’da düzenlenen kitlesel eylemlerle protesto ediliyor.
Fransa’nın başkenti Paris’te Kürdistanlılar ve dostları Rusya Büyükelçiliği önünde Efrin’i sahiplenme eylemi yapıyor.
Rusya elçiliği önünde yapılan eylemde "Katil Erdoğan destekçisi Putin", "Katil Putin" sloganları atan eylemcilerin etrafını polis sardı.
Paris Efrin'i Sahiplenme Platformu temsilcileri herkesin Rusya elçiliği önüne gelmesi ününde çağrı yapıyor.
CARDIFF
İngiltere’nin Galler bölgesinin başkenti Cardiff’te de Kürtler ve dostları bir yürüyüş ile Efrin’e yönelik işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.
Efrin’e saldırıları kınayan eylemciler İngiltere hükümetinin Türkiye’ye silah satışı ve desteğinin Kürtleri, insanlığı öldürdüğü mesajı veriyor.
HULL
İngiltere’nin Hull bölgesinde de Kürdistanlılar ve dostları, saldırılara tepkilerini sivil itaatsizlik eylemi ile gösterdi.
Eylemde verilen mesajlarda ise son gelişmelerin kaygı verici olduğuna dikkat çekilerek, olası katliamın altından kimsenin kalkamayacağı belirtiliyor.
VİYANA
Avusturya’nın başkenti Viyana’da da Kürdistanlılar ve dostları BM önünde Efrin’e yönelik işgal ve soykırım saldırılarını protesto ediyor.
Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde bir araya gelen Kürdistanlılar pankartları eylemin yapıldığı alanın etrafına astı. İşgal saldırılarında katledilen sivillerin fotoğraflarının da taşındığı eylemde "Katil Erdoğan", "Türk ordusu Kürdistan’dan defol", "Yaşasın Efrin" "Yaşasın YPG/YPJ" sloganları atıldı.
DEN HAAG
Hollanda’nın Den Haag kentinde de Kürdistanlılar ve dostlarının eylem adresi, Hollanda Parlamentosu önüydü. Kürdistanlı gençler Hollanda parlamentosu önünde bir haftalık açlık grevi başlattı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

Dünyayı değiştiren 17 kadın bilim insanı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Nurhak Boran'ı andı