Kürt kadınları Türk ürünlerini boykota çağırdı


Ulusal Kürt Kadın Çalıştayı, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Kürt Ulusal Kongresi (KNK) binasında bir araya geldi.
Ulusal Kadın Çalıştayı, Efrîn’e yönelik Türk işgali gündemiyle toplandı. Kadınlar, katliamlara ve işgale karşı koymak ve uluslararası güçlerin sessizliğine tepki göstermek amacıyla neleri yapılabileceği konusunda tartışmalar yürüttü.
“KÜRT KADINININ ÖZÜNDE BAŞKALDIRI VARDIR”
KNK Eşbaşkanı Nilüfer Koç, savaşın anlamını en çok kadınların bildiğini ve düşmanını da iyi tanıdığını belirtirken, en fazla zulme maruz kalan kesimin kadınlar olduğunun altını çizdi. Kürt kadının savaşta da tecrübe irade sahibi olduğunu ifade eden Koç, “Kürt kadınları tarih boyunca hiçbir zaman savaş karşısında sessiz kalmadı ve şimdi de kalmayacak. Kürt kadınının özünde başkaldırı vardır” dedi.
Türk devletinin sadece Kürdistan’ın kuzeyi değil, tüm Kürtlere karşı olduğunu belirten Koç, “Kürt kadınlarının da baş düşmanıdır” diye ekledi.
TÜRK DEVLETİ CANLI ÇIKMAYACAK
Efrîn’de Türk ordusunun işlediği vahşete tepki gösteren Koç, “Türk devleti Efrîn’den canlı çıkmayacak. Ulusal ayaklanma başladı” dedi.
Türk devletinin El Kaide ve DAİŞ çeteleri ile birlikte Kürtlere saldırdığını ifade eden Koç, Türk devletinin bu yolla DAİŞ çetelerini yurtdışına da çıkarabileceğine dikkat çekti. Koç, bu nedenle Efrîn’in aynı zamanda uluslararası toplumu da ilgilendirdiğini kaydetti.
Toplantıda Türk devletinin Kürtleri katletmek için 24 saat aralıksız çalıştığını ve tüm ekonomisi ile teknolojisini bu amaçla kullandığına dikkat çekildi. Yürütülen tartışmalarda Kürt halkının eylemlerinin de daha güçlü olması gerektiğinin altı çizildi. Kürt kadınlarının daha aktif bir şekilde eylemlerde yer alması gerektiğini vurgu yapılan tartışmalarda, “Kürt halkı da eylemleri ile uluslararası güçleri zorlamalı. Eylemler devam etmeli ve daha güçlü olmalı” mesajı verildi.
TÜRK ÜRÜNLERİ BOYKOT EDİLMELİ
Kürt kadınlarına ayrıca Türk ürünlerini boykot etmeleri çağrısı yapıldı. Hiçbir Kürdün Türk malı satın almaması gerektiğini belirten Çalıştay, "ürk faşizmi karşısında Kürde düşen direniştir. Eger Avrupa siyasi açıdan destek çıkmazsa, onların insani yardımını da reddediyoruz. Biz Avrupa’daki Kürtler kendi halkımıza yardım edebiliriz."
MISIR VE VATİKAN ZİYARE EDİLECEK
Çalıştayda bir çalışma planı da çıkarıldı. Kadınların kısa vadede önlerine bazı hedefler koydular. Bu çerçevede bir heyet oluşturuldu. Efrîn için Mısır ve Vatikan ziyaret edilecek. Kürt halkına yönelik saldırılara ilişkin Kürt parti ve çevrelerine mektup gönderilecek ve bir imza kampanyası yürütülecek. Üçüncü kadın konferansının gerçekleşmesi için de açık bir mektup yayınlanacak. Birleşmiş Milletler üyesi ülkelere mektup gönderilecek. Paskalya Bayramı sırasına kadınlar kiliselerde eylemde olacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

Dünyayı değiştiren 17 kadın bilim insanı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Nurhak Boran'ı andı