Kürdistanlılar: BM'nin görevi Efrîn'i boşaltmak değil


Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar, 46 gün önce işgal harekatı başlatan Türk devletinin Efrîn'de işlediği insanlık suçlarını ve sivil katliamları protesto etti.
Efrîn'e yönelik sivil katliamlara Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının tepkileri devam ediyor. Hollanda'nın Groningen şehrinde Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn'de yaptığı sivil katliamları anlatan bildiriler dağıtıldı.
FREIBURG
TSK ve ÖSO çetelerinin Efrîn işgalini protesto etmek için Almanya'nın Freiburg kentinde Nuda Kadın Meclisi ve Freiburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından bugün Alte Synagoge meydanında bir miting düzenlendi. Şehir merkezinde bulunan meydanda bir araya gelen kitle çevreden geçenlere bildiri dağıtırken, sık sık "Bijî berxwedana Efrînê", "Türkiye'ye silah satışı durdurulsun", "Bijî Berxwedana YPG/YPJ" sloganları attı.
BREMEN
Türk devletinin Efrîn'de gerçekleştirdiği sivil katliamı, Almanya'nın Bremen eyalet parlametosu önünde protesto edildi. Protesto eyleminde, Kürdistanlılar ve dostları, AB, BM ve NATO'ya kendi hukuklarının gereklerini yerine getirmeleri çağrısında bulundu. Eylemciler BM yetkililerin "Efrindeki sivillerin çıkışına izin verilmiyor” açıklamasın kınayarak "Önce karar altına aldıkları ateşkes anlaşmasına kendi üyelerinin uymasını sağlasınlar, BM'nin görev ve sorumluluğu Efrin'i boşaltmak değil, Türk devleti ve çetelerinden uluslararası hukukun gereği işgale son vermesini sağlamaktır" açıklamasını yaptı. Eylem 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine güçlü katılım çağrısının ardından sona erdi.
GİESSEN
Almanya'nın Giessen şehrinde de "Efrîn yalnız değildir Komitesi" tarafında bir miting düzenlendi. Mitingde Almanca yapılan konuşmalarda, Efrîn'de yapılan katliamlara Alman hükümetinin taraf olduğu ve BM'nin aldığı karara sahip çıkılmadığı vurgulandı. Eylem "Katil Erdoğan" sloganlarıyla sona erdi.
LONDRA
İngiltere'nin Başkenti Londra'da Kürtler ve dostları Efrîn işgal girişimini kınamak amacıyla Rusya Elçiliği önünde bir araya geldi. Kürt Halk Meclisinin çağrısıyla "Efrîn'i Sahiplenme Platformu" öncülüğünde yapılan eylemde, Rusyan'nın Türk devletine desteği protesto edildi. Sivil katliamlarda Rusya'nın da payı olduğuna dikkat çekilen eylemde, "TC katlediyor, Rusya destekliyor", "Bijî berxwedana Efrînê", "Dün Kobanê, bugün Efrîn" ve "TC Efrîn'den defol" sloganları atıldı.
İNGİLTERE BAŞBAKANLIĞI'NA DOSYA SUNULDU
Britanya Efrîn'i sahiplenme Platformu da bugün Efrîn'deki son gelişmelere ilişkin Başbakanlığa mektup ve 3 ayrı dosya sundu. Mektup da Erdoğan ve DAİŞ çetelerinin uluslararası güçlerin desteğiyle Efrîn'de yaptığı katliamlar anlatıldı. Mektup da ayrıca İngiltere'nin Türkiye ile yaptığı silah anlaşması sonucunda Kürt çocuklarının katledildiği belirtildi. Efrîn'i sahiplenme Platformu tarafından yazılan mektup da şu ifadeler yer aldı: Efrîn barış içinde farklı kimliklerin, inançların ortak yaşadığı demokratik bir sisteme sahip olduğu için diktatör Erdoğan'ın saldırılarına maruz kalıyor. Bu saldırılar durdurulmazsa daha büyük katliamlar yaşanabilir ve bunda İngiltere'nin de payı olacaktır. Biz 35 farklı kurum öncülüğünde oluşan Efrîn'i sahiplenme platformu olarak Efrîn'in yanında olduğumuzu belirtiyoruz."
KOPENHAG
İşgalci Türk devletinin Efrîn'e yönelik soykırım saldırıları Danimarka'nın Başkenti Kopenhag'da da protesto ediliyor. Türk devletinin sivil katliamlarına tepki göstermek ve Efrîn direnişine destek vermek için alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları Kopenhag merkezde şu an eylemde.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

Dünyayı değiştiren 17 kadın bilim insanı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Nurhak Boran'ı andı