KCK: 2018 Newrozu bir talimatt



2018 yılı Newroz kutlamalarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, “Kürt halkı, dostları ve Ortadoğu halklarının, “tarihin çok önemli Newrozlarından birini” kutladığını belirtti.
“TARİHİN ÇOK ÖNEMLİ NEWROZLARINDAN BİRİ”
KCK açıklamasında şunlar ifade edildi: “Kürt halkı, dostları ve Ortadoğu halkları tarihin çok önemli Newrozlarından birini kutlamıştır. Bu Newroz, Efrin Direnişiyle dayanışma; Efrin İşgaliyle hem Kürt halkının özgür ve demokratik yaşamına, hem de Ortadoğu'nun demokratikleşmesine saldıran AKP-MHP faşizmine karşı bir tutum koyma ve mücadele etme günü olarak geçmiştir. 2018 Newrozu bir kez daha göstermiştir ki, Kürt halkının özgürlük ve demokrasi iradesini kırmak mümkün değildir.
2018 Newrozu’nda özellikle Bakurê Kurdîstan'da en ağır baskı koşullarında Cizre, Nusaybin ve Gewer’den Amed’e, Wan’a, Urfa’ya, Çukurova’ya, İstanbul ve İzmir’e kadar milyonlarca insanımızın Newroz’u kutlamasını selamlıyor, Newroz’un ruhunda var olan birlik ve mücadeleyle özgür yaşamı mutlaka gerçekleşeceğimiz sözünü veriyoruz. Bu sözümüzün kanıtı ve güvencesi, milyonlarla meydanlara çıkan ve mücadele iradesi gösteren halkımızdır, dostlarımızdır, demokrasi güçleridir.”
“EFRÎN DİRENİŞ RUHUYLA KARŞILANDI”
“2018 Newrozu, Efrin Direnişi ruhuyla karşılandı” diyen KCK, şöyle devam etti: “Rojava’da, Başur’da, Rojhilat’ta, Avrupa’da ve dünyanın her tarafında Kürt halkı, dostları ve demokrasi güçleri AKP-MHP faşizmine karşı mücadele tutumu ve iradesini en yüksek düzeyde ortaya koydular. 2018 Newrozu’nda özgür ve demokratik yaşam iradesini, AKP-MHP faşizmine karşı mücadele kararlılığını ortaya koyan halkımızı, dostları ve demokrasi güçlerini saygıyla selamlıyor, onların özlemlerini mutlaka gerçekleştireceğimiz sözünü bir kez daha veriyoruz.
2018 Newrozu, Önder Apo önderliğinde ve PKK öncülüğünde Kürt Özgürlük Hareketi'nin nasıl bir Kürt halkı ve demokrasi gücü yarattığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Kürtler onlarca yıldır yürütülen mücadeleyle Ortadoğu'nun demokratikleşmesinin öncü halkı haline gelmiştir. 2630 yıl önce Medler nasıl ki Ortadoğu halklarının özgürlük mücadelesine öncülük etmişlerse, Önder Apo önderliğinde ve PKK öncülüğünde Çağdaş Med Hareketi haline gelen Özgürlük Hareketimiz bugün de Ortadoğu halklarının demokrasi ve özgürlük mücadelesine öncülük yapmaktadır. Bu nedenle Kürt Özgürlük Hareketi her gün Ortadoğu halkları ve tüm insanlıkla daha fazla buluşmaktadır.”
“SORUMLULUKLARIMIZ BİR KEZ DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE VURGULANDI”
2018 Newroz’unun Kürt özgürlük hareketi açısından içerdiği mesajlara dikkat çeken KCK, şunları kaydetti:
“2018 Newrozu, Özgürlük Hareketimizin sorumluluklarını bir kez daha güçlü biçimde vurgulamıştır. 2018 Newrozu, Özgürlük Hareketimiz için nelerin yapılması konusunda bir talimat niteliğindedir. Halkımızın özlemlerine en güçlü biçimde sahiplenilerek 2018 yılı özgürlük mücadelesinin yükseldiği bir yıl haline getirilecektir.
2018 Newrozu’nda AKP-MHP faşizmine ve tüm demokrasi düşmanlarına karşı güçlü bir tutum ve mücadele iradesi ortaya konmuştur. Halkımızın bu tutumu ve mücadelesi 2018 yılında mücadelenin geliştirilmesi biçiminde sürecektir. Özgürlük Hareketimiz de buna öncülük yapacaktır. Newroz alanları, tutum ve iradenin güçlü gösterildiği yerler olmuştur. Bundan sonra herkesin üzerine düşen sorumluluk ise bu tutum ve iradenin güçlü bir mücadele biçiminde ortaya konulması olacaktır. Başta gençler ve kadınlar olmak üzere tüm halkımız bu tutum ve iradeyi mücadeleye güçlü biçimde katılarak geliştirecektir.
2018 Newrozu’nda ortaya konulan güçlü tutum ve iradenin yıl boyunca güçlü bir mücadeleye dönüştürülmesi için gençlik ve kadın başta olmak üzere tüm halkımızı Özgürlük Hareketimiz etrafında örgütlü biçimde kenetlenmeye ve Newroz ruhuyla mücadeleyi her alanda yükseltmeye çağırıyoruz.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

Dünyayı değiştiren 17 kadın bilim insanı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Nurhak Boran'ı andı