KCDK-E'den provokasyonlara karşı uyarı


KCDK-E, Türk devletinin, Avrupa kamuoyunun desteğini kazanan Efrîn eylemlerinde provokasyon planladığına dikkat çekerek, tüm kesimleri uyardı.
Yazılı açıklama yapan KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Avrupa'daki Kürdistanlıların, Efrîn saldırısına karşı eylemlerinin kamuoyunun desteğini kazandığına dikkat çekti. Açıklamada, "Avrupa Efrin’i Sahiplenme Platformu’yla birlikte ya da Avrupalı kurum ve organizasyonların öncülüğünde gelişen eylem ve etkinliklerle tüm ülkelerde geniş çevrelerin desteğini ve sempatisini kazanan Efrîn direnişi, AKP hükûmetinin provokasyonlarıyla tersine çevrilmeye çalışılıyor" denildi.
'DİRENİŞE DESTEĞİ ÖNLEMEK İSTİYOR'
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"KCDK-E olarak iki hafta önce yaptığımız açıklamalarla provokasyonlara dikkat çekerek kamuoyunu uyarmıştık. Bize ulaşan bilgiler ve belgeler, AKP’nin, Avrupa’da Kürt kurumlarının eylemlerinde veya onlar adına çeşitli provokasyon ve şiddet saldırıları yapmayı, Kürt kurumlarını ve Efrîn eylemlerini kriminalize etmeyi, Efrîn direnişine oluşan sempatiyi ve kamuoyu desteğini tersine çevirmek için büyük provokasyonları planladığını gösteriyor.
İnsanlık değerleri için mücadele eden Efrîn direnişi, Efrîn'i sahiplenme mücadelesi, insanlara zarar veren her tür eylem ve girişimi reddeder. Bu tür provokasyon ve saldırı girişimleri Kürtlerin onurlu mücadelesine hizmet etmez. Bu tür eylemler ve insanlığa karşı saldırı girişimleri Türk devletine hizmet eder ve zaten Türk devletinin mayasında da bu vardır.
'MÜSAADE ETMEYELİM, UYANIK OLALIM'
Efrîn direnişi için oluşan dayanışma ve kamuoyu desteğini boşa çıkarmak için Türk devletinin özel masaları ve ajanları eylemlerimizin içine sızarak veya kendilerinin yapacağı şiddet ve provokasyonları üzerimize atarak, oluşan kamuoyu desteğini tersine çevirmeye çalışıyorlar. Bizler biliyoruz ki Türk devletinin özel savaş yöntemlerinden biri de karşısındaki muhalif güçleri kriminalize etmek için kendi çeteleri vasıtasıyla yaptığı eylemleri muhaliflerin veya Kürtlerin üzerine atarak veya manipüle ederek, oluşan kamuoyu desteğini kesmeye çalışmaktır. Şimdi de Avrupa’da oluşan Efrîn direnişini sahiplenme ve desteklemeyi terse çevirmek istemektedir. Tüm yapılarımız ve dostlarımız bu provokasyonlara müsaade etmesinler.
Eylemlerimizin içine sızmak isteyen AKP ve Türk MİT elemanlarının provokasyonlarına karşı uyanık olalım. Bu tür provokatörleri tespit ettiğimizde ilgili güvenlik birimlerine verelim ve avukatlar vasıtasıyla onlara karşı hukuku davalar açalım."


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

Dünyayı değiştiren 17 kadın bilim insanı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Nurhak Boran'ı andı