KCDK-E: Katliamlara karşı süresiz eylem için sokaklara çıkıyoruz


Efrin’deki katliama karşı an itibari ile sokağa çıkma çağrısında bulunan, KCDK-E “Efrîn halkının onurlu başkaldırışı ve mücadelesinin zafere ulaşmasının tek yolu mücadele ve direnişe tüm gücümüzle katılmaktır” dedi.
Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E şunları belirtti: “Efrîn halkları kana doymayan barbar, insanlık dışı, işgalci Türk ve Rus devleti tarafından havadan ve karadan gerçekleştirilen bir kuşatmayla karşı karşıya. Türk-Rus ortaklığıyla sürdürülen işgalde çocuk, kadın, yaşlı demeden insafsızca Kürdistan ve Efrîn halklarına topyekûn bir jenosit uygulanıyor.
NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip Türk sömürgeci devleti bir Kürt kasabası olan ve halkların özgürce yaşadığı Efrîn’e insafsız bir şekilde savaş uçakları ve on binlerce çeteleriyle saldırarak, sivilleri hunharca katlediyor.
Medeniyetten, uygarlıktan ve demokratik değerlerden bahseden dünya susuyor, Avrupa üç maymunları oynuyor. Bu savaşın, bu katliamın başından beri içinde olan ve bir numaralı sorumlusu Rus devleti açık açık jenositte izin veriyor ve bu katliamı faşist Türk devletiyle beraber gerçekleştiriyor. Efrîn’de Türk devletinin yaptığı jenosidin ve savaş suçlarının ortağı, baş sorumlusu ve bu siyasetin baş aktörü Rus devletidir.
Unutmayalım ki insanlığın gözü önünde gerçekleşen bu jenosit açıkça bir halkın topyekun ortadan kaldırılmasını hedefliyor. Kürdistan ve Efrîn halklarına dayatılan bu katliam insanlığa dayatılan bir savaştır. Sessiz kalmanın, duyarsız olmanın, izlemenin bedeli çok ağır olacaktır. Dört bir taraftan tüm teknolojik savaş makinalarıyla kuşatılmış ve Rus devletiyle birlikte sürdürülen bu vahşeti izlemek insanlık suçudur.
Efrîn halkı tüm gücüyle, tam bir direniş ruhuyla işgalci Türk devleti, onun ortağı Rus devleti ve barbar çetelerine karşı tarihi bir direniş sergiliyor. Tam kelimeyle Ortadoğu’da işgalcilere ve barbarlara karşı tarih yazıyor. On binler savunma mevzisin de topraklarını, onurunu toprağını ve değerlerini korumak için büyük bir direniş ve mücadele gerçekleştiriyor. Bu kahraman direnişle işgalcilerin tüm heveslerini kursaklarında bırakarak 45. gündür çağın direnişini gerçekleştiriyor.
Efrîn halkının onurlu başkaldırışı ve mücadelesinin zafere ulaşmasının tek yolu mücadele ve direnişe tüm gücümüzle katılmaktır. Sonuç alıncaya kadar mücadeleyi kararlılıkla sürdürmek için çağın direnişini Avrupa ve dünyada büyüterek katılalım. Efrîn halkı an itibariyle gür sesimizi sokaklarda, meydanlarda, alanlarda duymak istiyor.
KCDK-E olarak, Avrupa’da ve dünyanın her tarafında yaşayan yurtsever halkımızı, tüm inançlardan, farklı ulustan halkları, aydın, demokrat, devrimci, sosyalist ve muhalif herkesi an itibariyle sokağa çıkmaya, katliama Türk devletiyle birlikte açıkça gerçekleştiren Rus devletini kınamak ve lanetlemek için konsolosluklar önünde protesto vb. eylemlere başlıyoruz.
Gün Efrîn’e tüm gücümüzle sahip çıkma günüdür."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

Dünyayı değiştiren 17 kadın bilim insanı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Nurhak Boran'ı andı