İsveç ve Norveç Efrîn için sokakta


İsveç'in Göteborg ve Norveç'in Stavanger kentlerinde Efrîn için eylemler düzenlendi. Eylemlerde Türk ve Rus hükümetleri protesto edildi, direniş selamlandı.
İsveç’in Göteborg kentinde Kürdistanlılar, Türk devletinin Efrîn’e yönelik bombalama ve katliamlarına onay veren Rus hükümetini kınamak için Rusya Konsolosluğuna yürüdü.
Kürdistanlılar, Efrîn’de Türk devleti ve ÖSO çetelerinin insanlık suçlarını teşhir etmek ve Çağın Direnişi ile dayanışmak amacıyla kent merkezinde açtıkları çadırın önünde toplandı. Kitle, “Efrîn yalnız değildir” yazılı pankart ve katledilen sivillerin fotoğraflarını taşıyarak yürüyüşe geçti.
4 kilometrelik yolu katederek Rus Konsolosluğu’na gelen Kürdistanlılar, eylem süresince “Bijî berxwedana Efrînê”, “Bijî YPG/YPJ”, “Çocukların katledilmesini durdurun”, “Terörist Erdoğan, Katil Putin”, “Kanlı ellerinizi Efrîn’den çekin” sloganlarını haykırdı.
STAVANGER
Norveç'in Stavanger kentinde Kürtler ve dostları Efrîn için eylemdeydi. NATO askeri üsü önünde Efrîn'i sahiplenme amacıyla yürüyüş düzenlendi.
Eylemciler, Türkiye'nin işgalci saldırılarına ilişkin hazırladıkları dosyayı da NATO yetkililerine sundu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

Dünyayı değiştiren 17 kadın bilim insanı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Nurhak Boran'ı andı