Fransız Gazeteci Andre: Türkiye Efrîn’de etkin temizlik yapıyor!


 Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarını takip eden Fransız Gazeteci Jeremy Andre, Efrîn’de sivillerin katledildiğini ve Erdoğan'ın yalan söylediğini belirterek, "Türk devleti Efrîn’de etkin temizlik yapıyor” dedi.
Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırısını ve sivillere yönelik yaptığı katliamları yerinde izlemek üzere Efrîn’e giden Fransız Gazeteci Jeremy Andre, izlemlerini ANF’ye anlattı. Andre, Efrîn’e 1,500 kişinin bulunduğu sivil bir konvoy içerisinde gittiğini, hava saldırısına uğradıklarını, bir sivilin hayatını kaybettiğini ve yaralıların da olduğunu söyledi.

‘ERDOĞAN YALAN SÖYLÜYOR'
Andre, Efrîn’de birçok köye gittiğini belirterek, şunları aktardı: "Gittiğimiz her köy ve sivil yerleşim yeri Türk uçaklarınca bombalanıyordu. Hastanelerde çok sayıda yaralılar vardı; bunların arasında çok sayıda da durumu ağır olan çocuk ve insanlar vardı. Zaten ben Efrîn’e sivil bir konvoy ile gittim. Hava saldırısı sonucu bir kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Erdoğan’ın anlattığı gibi silah ya da savaşçı yoktu; tamamen sivildi. Türk devleti çok sayıda sivili öldürdü. Birçok benzeri saldırıya şahit oldum. Bombalanan yerlerde siviller yaşıyordu, amaç sivilleri oradan kaçırtmaktı.”
Türk saldırılarına karşı uluslararası güçlerin sessizliğini de eleştiren Gazeteci Andre, "Batılı devletlerin tavır almamalarının nedeni, Türkiye'nin göçmenleri göndermek ile tehdit etmesi. BM de benzer bir tutum içerisinde. Batı devletler Türkiye’ye esir olmuş durumda” diye konuştu.
'ETNİK TEMİZLİK!'
Fransız Gazeteci Jeremy Andre, son olarak şöyle dedi: "Oradaki insanlar bir tehdit altında. Efrîn'de bir halklar mozaiği var; Kürt, Ermeni, Êzidî, Çerkes, Alevi, Hıristiyanlar... Yine Şengal’de Êzidîler DAİŞ’in saldırısına uğradı. Bugün de Efrîn’de Êzidî köylüler, benzeri İslami grupların hedefinde. Türkiye bugün Efrîn’de bir etnik temizlik anlayışını güdüyor. Bugün Efrîn’de yaşanan bu."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

Dünyayı değiştiren 17 kadın bilim insanı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Nurhak Boran'ı andı