Erdoğan'ın açıklamalarından sonra DAİŞ saldırıları arttı!


DAİŞ çeteleri Kerkük’ten sonra Kifri’de de saldırdı. Saldırıda bir çoban katledildi, üç peşmerge yaralandı.
Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Kerkük’teki İTC çetelerini kastederek, "Türkmenlere yönelik saldırılar kabul edilmez" açıklamasından sonra Kerkük ve Kifri’de DAİŞ saldırıları başladı. 18 Şubat'ta Kerkük’ün güneydeki Heşdi Şabi noktasına saldıran DAİŞ, dün gece de Süleymaniye’ye bağlı Germiyan mıntıkasındaki Kifri’ye saldırdı.
BARAN: KAÇARKEN MAYIN DÖŞEDİLER
Kifri’nin Kuşelan köyüne gelen DAİŞ çeteleri bir Arap çobanı kaçırdı. Bunun üzerine harekete geçen peşmerge ve asayiş güçleri ile çeteler arasında çatışma başladı. Çatışma sırasında DAİŞ çeteleri kaçırdıkları çobanı katlederek bölgeden uzaklaşmak istedi. Konuya ilişkin açıklama yapan Peşmerge Güçleri Germiyan Sorumlusu Cemal Baran, şu bilgileri verdi: "Kifri ilçesinin Kuşelan köyünde 8 DAİŞ’li, Arap bir çobanı kaçırdı. Bunun üzerine peşmerge güçleri ile asayiş güçleri bölgede operasyon başlattı. Operasyon başlatan peşmerge ve asayiş güçlerimiz ile DAİŞ’liler arasında kısa süreli bir çatışma yaşandı. DAİŞ’liler çatışmadan kaçarken yola döşedikleri mayının patlaması sonucu 3 peşmergemiz yaralandı. Yaralı peşmergeler hastanede tedavi altına alındı."
PİRDE, KERKÜK ÇEVRESİNDE DAİŞ VARLIĞI
DAİŞ, 18 Şubat’ta Kerkük’ün güneybatısında bulunan Heşdi Şabi noktalarına saldırdı. Saldırıda 27 Heşdi Şabi üyesi, 8 DAİŞ’li ölmüştü.
Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da 27 Şubat’ta Kerkük’ün Pırde nahiyesi çevresinde bulunan DAİŞ hedeflerine bombardıman düzenlemişti.
DAİŞ'in Kerkük, Pirde ve daha sonra Kifri’de başlattığı saldırılar bölgedeki varlıklarına ve özellikle Erdoğan'ın açıklamalarından sonra yeniden harekete geçtiklerine işaret ediyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

Dünyayı değiştiren 17 kadın bilim insanı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Nurhak Boran'ı andı