Efrîn İçin Uluslararası Aksiyon: Yarın herkes sokağa çıkmalı - 📹



Efrîn İçin Uluslararası Aksiyon Komitesi, Türk devletinin saldırılarını kınayarak, bütün kesimleri yarın yapılacak eylemlere çağırdı.
Avrupa Parlamentosu üyeleri, hukukçu, akademisyen, kadın kuruluşu temsilcilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişinin katılımıyla 16 Mart’ta Paris’te yapılan açıklama ile ilan edilen 'Efrîn İçin Uluslararası Aksiyon' kapsamında, yarın Japonya’dan Kanada’ya kadar Efrîn için eylemler düzenlenecek. Türkiye’nin Efrîn saldırılarının kınanacağı eylemlerde, uluslararası güçlere harekete geçme çağrısında bulunulacak. Komite adına Villo Sigurdsson, Andy Carl, Angie Gonzales, Angie Gonzales Ana Maria Palacios, Arturo Salerni, Asque Country, Basque Country, Barbara Spinelli, Benjamin Abtan ve Costas Marides gibi isimler tarafından yazılı açıklama ile dünyanın birçok merkezinde yapılacak eylemlere bütün kesimlerin katılması istendi.
‘TÜRKİYE SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR’
Açıklamada, Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırısı sert bir dille kınanarak, şunlara dikkat çekildi: "Türkiye’nin Efrîn üzerindeki saldırıları sürüyor. Bu saldırılar sonucu yüzlerce sivil insan hayatını kaybetmiş, çocuk ve kadınların da aralarında bulunduğu yüzlercesi yaralanmış ve yine on binlerce insan yerlerini terk etmek zorunda kalmıştır. Efrîn’de Türkiye’nin bu saldırıları olurken, maalesef, bütün dünya güçleri de sessizliklerini korumakta. Bu da uluslararası güçlerin saldırıdaki paylarını gösteriyor. Türkiye bugün Efrîn’de savaş suçu işliyor. Acil olarak BM’nin önerdiği ateşkes uygulamaya girmeli ve Türk askerleri derhal geri çekilmelidir.”
JAPONYA’DAN AVUSTRALYA’YA KADAR...
Komite açıklamasının devamında, 24 Mart’ta Avrupa, Afganistan, Hindistan, Japonya, Kanada, Avustralya, Latin Amerika, Amerika olmak üzere dünyanın birçok merkezde Efrîn için eylemler düzenleneceğini belirterek, şöyle dedi: "Türkiye’nin Efrîn işgaline son vermek için 24 Mart tarihinde bütün dünyada eylemler yapılacaktır. Efrîn İçin Uluslararası Aksiyon komitesi olarak savaşa, katliama ve işgale karşı olan bütün kesimleri sokaklara çıkıp, bunu protesto etmeye çağırıyoruz."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

Dünyayı değiştiren 17 kadın bilim insanı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Nurhak Boran'ı andı