Çavuşoğlu geldi, Alman polisi yine saldırıya geçti!


Çavuşoğlu’nun bugün başkent Berlin’de Gabriel ile görüşmek için yola çıktığı saatlerde Alman polisi, yine Kürt özgürlük hareketini gerekçe yaparak saldırıya geçti.
Bugün sabah saatlerinden itibaren Almanya’nın Thüringen eyaletinin Erfurt kentinde Kürtlerle dayanışma içinde olan Alman solcu gruplara yönelik baskınlar gerçekleştirdi. Polis toplam 5 ev ve büroda aramalar yaptı.
Thüringen Kürt Demokratik Toplum Merkezi çalışanlarının evlerinin de arandığı baskın yapılan yerlerden birisi de Sol Parti’nin gençlik faaliyetlerini yürüten “Linksjugend solid” adlı grubun bürosu oldu. Baskınlarda polis birçok bilgisayar, hard disk ve telefona el koydu.
1993 yılından itibaren yasaklı olan PKK’nin faaliyetleri baskınlar için gerekçe olarak gösterilirken, asıl amacın “Kürtlere dayanışma gösterileri organize eden Alman solcu gruplara göz dağı vermek” şeklinde yorumlandı. Zira son dönemlerde Sol Parti Efrîn ile dayanışma gösterilerine katılmaları için bütün teşkilatlarına tebligat göndermişti.
SOL PARTİ: SAVCININ İDDALARI BOŞ
Alman polisinin baskınlarına başta Sol Parti’nin Thüringen Eyaleti teşkilatı olmak üzere eyalet meclisindeki Sol Parti Grubu ve federal parlamenterler sert tepki gösterdi. Eyalet meclisindeki Sol Parti grubu eş başkanı Susanne Hennig-Wellsow, baskınların hukuk dışı olduğuna dikkat çekerek, gençlik bürolarına yönelik soruşturmanın derhal sona erdirilmesini talep etti.
‘Linksjugend solid’ grubunun sosyal medya sitesi Facebook’taki hesabından bir Kürt derneğinin gösterisine ilişkin ilanı paylaştığı için savcılık tarafından suçlandığını belirten Hennig-Wellsow “Böyle bir iddia hukuk dışı, çünkü söz konusu dernek yasal bir dernek ve izin olarak bir gösteri yapıyor, bunun ilan edilmesi kadar yasal bir şey olamaz” dikkat çekti.
Sol Parti’nin Thüringen eyaletindeki teşkilatı olarak Kürt hareketiyle dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini söyleyen Hennig-Wellsow “Bu baskın ve Kürtlere yönelik yasaklar Alman devletinin Erdoğan rejimine diz çökmesi anlamına geliyor” diye konuştu.
Thüringen eyaletindeki baskınlar, Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bugün başkent Berlin’de Alman Dışişleri Bakın Sigmar Gabriel ile görüşmek için yola çıktığı saatlere denk gelmesi dikkat çekti. Benzer bir saldırı da Gabriel’in Antalya’da Çavuşoğlu ile bir araya geldiği 4 Kasım gününde yaşanmıştı. Her iki bakanın görüştüğü saatlerde Düssoldorf’da kitlesel gösteri yapan Kürtlere polis saldırmıştı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

Dünyayı değiştiren 17 kadın bilim insanı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Nurhak Boran'ı andı