Bu üniversitenin rektörü de öğrencileri de direnişte


Ersin Çaksu 
Efrîn'de Çağın Direnişi'ne bir bütünen katılan kurumlardan biri de Efrîn Üniversitesi. Efrîn Üniversitesi Rektörü Dr. Ehmed Yusif "Öğrencilerim işgale karşı cephe yolunu tuttu" derken, öğrenciler ise "İşgale geçit yok" diyor.
Türk devleti ve ona bağlı El Kaide, El Nusra ve DAİŞ çetelerinin işgal saldırıları altındaki Efrîn'de direnişi halk yürütüyor. Toplumun tüm kesimleri kendi imkanları ve güçleri çerçevesinde Çağın Direnişi'ne katılıyor. Tüm güçleriyle Çağın Direnişi'ne katılan kurumlardan biri de 2015 yılında kurulan ve Rojava'nın ilk üniversitesi olan Efrîn Üniversitesi.
Bünyesinde 4 fakülte ve 6 bölüm olan Efrîn Üniversitesi, işgal saldırıları başlar başlamaz yönünü direnişe çevirir. ANF'ye konuşan Efrîn Üniversitesi Rektörü Dr. Ehmed Yusif, işgal harekatının başlamasıyla öğrencilerinin bir kısmının cephe yolunu tuttuğunu, bir kısmının ise hastanelerde gönüllü olarak çalışmaya başladığını ve bir kısmının ise toplumsal çalışmalara katıldığını söyledi.
DİRENİŞ ÜNİVERSİTESİ
Efrîn Üniversitesi Rektörü Dr. Ehmed Yusif, üniversitelerinin Rojava'nın ilk üniversitesi olduğunu belirterek, "Eğitim konusu açılınca gerçekten çok üzülüyoruz. Efrîn Üniversitesi Rojava'da kurulan ilk üniversiteydi. Aynı zamanda Suriye rejiminin belirlediği sınırlar dışında kurulan ilk üniversite olma özelliği vardı. 2015 yılında biz bu üniversiteyi kurdu. Üniversitemizde 4 fakülte ve 6 bölüm vardı. Tıp, edebiyat, iletişim, ziraat ile makine mühendislikleri ve ekonomi bölümlerinden oluşuyordu. Toplamda ise 850 öğrencimiz vardı" diye konuştu.
ÖĞRENCİLERİMİZ TOPRAKLARINI SAVUNMAK İÇİN CEPHEDE
Türk devleti ve ona bağlı çetelerin saldırılarının başlamasıyla birçok öğrencisinin silah alarak cepheye gittiğini kaydeden Yusif, şunları söyledi: "Birçok öğrencimiz Türk işgaline karşı silah alıp cepheye gitti. Bir kısmı hastanelerde sağlık hizmeti veriyor. Biz kısmı da Heyva Sor, basın gibi kurumlarda direnişe katkı sunmaya çalışıyor. Bütün dünyanın bunu görmesi lazım. Bugün Efrîn'de ilkokulları da hesapladığımızda 40 bini aşkın öğrenci okullarından mahrum kalmış durumda. Öğrencilerimiz de topraklarını savunmak için cepheye gittiler. Çünkü özgür bir yarının ancak özgür topraklarda olacağını iyi biliyorlar."
'HER GÖREVE HAZIRIZ'
Heyva Sor A Kurd'te köylerinden göç eden yurttaşlara yardım malzemesi dağıtırken karşılaştığımız Efrîn Üniversitesi öğrencisi Zarife Mexwerve de saldırıların başlamasıyla direnişe destek sunmak için toplumsal çalışmalara başladığını belirtiyor. Zarife Mexwerve "Tıp öğrencisiyim. Saldırıların başlamasıyla her birimiz bir yerde görev aldık. Ben de bazen hastanede bazen de Heyva Sor'da çalışıyorum. Bazı arkadaşlarımız cephede, bazıları da basın işini yapıyorlar. Her şey topraklarımızı işgalden korumak için. Çünkü bu topraklar bizim topraklarımız. Canımız dahil ne isteniyorsa vermeye hazırız" ifadelerinde bulundu.
'EFRÎN'İ ASLA ERDOĞAN'A BIRAKMAYIZ'
Cindirêsê cephesinde bir mevzide karşılaştığımız Efrîn Üniversitesi öğrencisi Aslan Elî ise direniş kararlılıklarını ANF kameralarına şu sözlerle değerlendirmişti: "Türk devletinin saldırılarına karşı Efrîn'in Cindirêsê ilçesinde savunmadayız. Erdoğan 3 saatte Efrîn'i alacağını söyledi, ama bugün 27'inci gündeyiz. Hala ciddi bir ilerleme sağlamış değiller. Erdoğan o kadar yiğitse gelsin göğüs göğüsse savaşsın bizimle. Moralimiz çok yüksek, direniyoruz. Moralimiz hiçbir zaman da inmez. Efrîn'i asla Erdoğan ve çetelerine bırakmayız."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

YPS, öz yönetim direnişinin sembolü Ciyager’i andı - VİDEO

Mart ayında Kuzey Kürdistan’da 99 Türk askeri öldürüldü