BM önünde Efrîn için süresiz eyleme başlanacak


İsviçre’de yaşanan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletini Efrîn’e dönük işgal saldırıları ve uluslararası güçlerin sessizliğine karşı BM önünde eyleme başlıyor.
İşgalci Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn’e dönük saldırılarını ve başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası güçlerin bu saldırılara karşı sessizliğini protesto etmek amacıyla İsviçre’de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları eylemlerini BM Cenevre merkezi önüne taşıyor.
Efrîn’e dönük saldırıların başladığı günden bugüne İsviçre’nin kentlerini eylem alanına çeviren Kürdistanlılar ve onların dostları, Efrîn’e dönük saldırılara ve Efrîn’de yapılan sivil katliamlara sessiz kalan BM’nin tavrını protesto ederek harekete geçmesini sağlamak amacıyla BM Cenevre önünde süresiz eyleme başlıyor.
26 Şubat’tan beridir BM Cenevre Bürosunda devam eden BM İnsan Hakları Konseyi, 37. İnsan Hakları Oturumları’na paralel olarak, NCDK-İsviçre, İsviçre Kürt Kadın Hareketi ve İsviçre Efrîn ile Dayanışma Platformu öncülüğünde BM önünde yarın eylemlerine başlayacak olan Kürdistanlılar ve dostları, BM Efrîn için harekete geçinceye kadar eylemlerine devam edecek.
‘BM TUTUMUYLA İŞGALİ VE KATLİAMI ONAYLIYOR’
BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye genelinde aldığı 30 günlük ateşkes kararına rağmen, Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırına devam ederek, aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu sivilleri katletmesine rağmen uluslararası güçler ve BM yetkilileri sessizliğini koruyor.
BM Güvenlik Konseyi üyesi devletlerin sessizliğinin yanı sıra 26 Şubat’tan beridir BM İnsan Hakları Konseyi, 37 Hakları Oturumlarına katılan devletlerde oturumlarda Türk devletinin Efrîn’e dönük saldırılarını göz önünde bulundurmadan Suriye’nin sadece belli bölgelerinde yaşanan çatışmaları ele alıyor.
BM üyesi devletlerin ve BM’nin iki yüzlü bu politikasını deşifre etmek ve bu güçlerin Türk devletinin saldırılarına karşı harekete geçmesini sağlamak amacıyla, binlerce kişinin katılımıyla yarın başlayacak olan eylem, hafta içi saat 11.00 ile 18.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
‘BM’YE VARLIK GEREKÇESİNİ HATIRLATALIM’
İsviçre Efrîn ile Dayanışma Platformu adına yapılan çağrıda, Türk devletinin Efrîn’e dönük saldırılarının gün geçtikçe daha da şiddetlenerek devam ettiğine dikkat çekilerek, “Türk devletinin katliamlarını durdurmak ve uluslararası güçlerin bu noktada harekete geçmesini sağlamak için herkesi BM önünde yapılacak süresiz eyleme katılmaya çağırıyoruz” denildi.
“Söz konusu Kürt’ün yönelik yapılan katliam olunca başta BM olmak üzere uluslararası kuruluşlar varlık gerekçesini unutuyor” denilen açıklamada, halkların dayanışması ile BM’nin harekete geçmesinin sağlanması gerektiğine vurgu yapıldı.
‘EGEMENLERİN SESSİZLİĞİNE KARŞI ÇIĞLIK OLALIM’
Egemenlerin elbirliği ile Efrîn şahsında halkların geleceğinin yok edilmek istendiğine vurgu yapılan açıklamada, “Biz halklar olarak direnişimizi daha da yükseltir ve egemenlerin politikalarını boşa çıkarmayı başarırsak zafer bizlerin olur. Egemenlerin sessizliğine karşı çığlık olmak için BM önündeki eyleme katılalım ve direnişi yükseltelim” denilerek katılım çağrısı yapıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

Dünyayı değiştiren 17 kadın bilim insanı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Nurhak Boran'ı andı