Adana, İzmir ve İstanbul'da gözaltılar


Adana, İzmir ve İstanbul'daki siyasi soykırım operasyonlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında çocuklar da var.
AKP-MHP rejimi, Kürt halkı ve muhaliflere dönük siyasi soykırım operasyonlarını sürdürüyor. Newroz öncesi artan operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.
ADANA
Adana'da sabaha karşı helikopter eşliğinde birçok adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Özel harekat polislerinin yanı sıra yüzlerce polisin katıldığı operasyonda, bazı evlerin kapıları koçbaşı ile kırıldı. Evlerin didik didik aranması sonrası 'eylem hazırlığında oldukları' iddiasıyla aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 47 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
İZMİR
İzmir'de dün 61 kişinin gözaltına alındığı operasyonun devamı olarak bu sabah ikinci bir operasyon yapıldı. Kent merkezi ile Seferihisar, Menemen, Bergama, Dikili, Aliağa ve Çeşme ilçelerinde eş zamanlı yapılan baskılarda 'Örgüt propagandası yapmak' iddiası ile gözaltı kararı verilen 45 kişiden 36’sı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak İzmir TEM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Gözaltında olanlardan bazılarının isimleri şöyle: Yakup İrlan, Kemal Tutar, Jiyan Özer, Gülistan Özer, Şehmuz Özer, Şükran Özer, 70 yaşındaki şeker hastası Halis Saka ile Hakan Saka, Serkan Saka, kalp ve şeker hastası 60 yaşındaki Cesim Adıgüzel ve Cemal Güneş, Emine Özer, Halil Karakaya, Zafer Kılınç, Bünyamin Adıyaman, Saim Kalın.
İSTANBUL
İstanbul'da gece ev baskınları yapıldı. Baskınlarda 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan Ferhat Kaplan, Yunus Altın ve Cemal Kümicen Vatan'da bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 18 yaşından küçük olduğu belirtilen Barış Orhan’ın ise hangi karakola götürüldüğü öğrenilemedi.
İstanbul Avcılar ilçesine bağlı Ambarlı Mahallesi'nde dün öğlen saatlerinde özel bir tekstil fabrikasına giden ve ihbar olduğu gerekçesiyle TEM polisleri tarafıdan gözaltına alınan 5 işçiden Sinan Elmas ve Bedia Temel ise hâlâ karakolda tutuluyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

Dünyayı değiştiren 17 kadın bilim insanı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Nurhak Boran'ı andı