Onlarca Avrupalı parlamenterden Çekya hükümetine Müslim çağrısı


PYD eski Eş Başkanı ve TEV-DEM Dış İlişkiler Yetkilisi Salih Müslim’in acilen serbest bırakılması çağrısıyla Çekya hükümetine yönelik hazırlanan ortak bildiriye 24 saat gibi kısa bir sürede 74 parlamenter imza attı.
Pazar günü  Türkiye’nin talebiyle Çekya’da gözaltına alınan Müslim’in serbest bırakılması için başlatılan kampanya, Danimarkalı Yeşil Birlik Partisi Milletvekili Nikolaj Villumsen tarafından paylaşıldı.
Sosyal medyadan duyurulan listeye göre kampanyaya Avrupa Parlamentosu Yeşiller ve Kuzey Sol İttifakı Grubu Başkanı Gabi Zimmermann’ın da olduğu onlarca parlamenter katıldı.
Çekya hükümetine yönelik hazırlanan metinde, PYD eski Eşbaşkanı Salih Müslim’in Türk hükümetinin talebiyle gözaltına alınmasına tepki gösterilirken, PYD ve Rojavalı Kürtlerin DAİŞ’e karşı mücadeledeki belirleyici rollerine dikkat çekildi. Metinde, Avrupa’nın Suriye’deki aşırılıklara karşı Kürtlerin mücadelesi ile etnik ve dini haklara saygı gösteren bir Suriye toplumuna destek verilmesi gerektiği vurgulandı.
Metinde, Çekya otoriterilerine çağrıda bulunularak Müslim’in acilen serbest bırakılması talebi dillendirildi.
Kampanyaya çoğunluğu Danimarka’dan olmak üzere çok sayıda Avrupalı parlamenter katılırken, Almanya, Hollanda, Finlandiya, Norveç, İspanya, Slovenya gibi ülkelerden onlarca parlamenter de imza attı. Ayrıca Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri de kampanyaya destek verdi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

Dünyayı değiştiren 17 kadın bilim insanı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Nurhak Boran'ı andı