KONGRA-GEL'den çağrı: 3 Mart'ta meydanlara!


KONGRA-GEL, "Türk ordusu ve komuta edevat çeteler, Efrîn direnişi karşısında şoke oldular" diyerek, 3 Mart'ta herkesi meydanlara çıkmaya çağırdı.
KONGRA-GEL Eş Başkanlığı Divanı, 3 Mart'ta Efrín için düzenlenecek merkezi yürüyüşe ekle açıklama yaptı.
Yazılı açıklamada, "Efrîn halkı ve halk savunma birlikleri NATO'nun ikinci dev ordusu olan faşist Türk ordusunun saldırılarına karşı 40 gündür kahramanca direniyorlar" vurgusunda bulundu edilmiş.
'DİRENİŞ ŞOKE ETTİ!'
Açıklamada şunlar ifade edildi:
"Kısa bir zaman zarfında halkı zorla kaçıracağız ve Efrîn'i işgal edeceğini hayal eden Türk ordusu ve komuta sever çeteler, Efrîn direnişi karşısında şoke oldular.
Efrîn halkını korkutamayan ve hiç ummadıkları asrın direnişi ile karşılaşan Türk devleti, sivil halkı ve çocukları katlederek hedefine ulaşmaya çalışıyor. Hastaneler ve okullar bombalanıyor, onun geçen günleri katledilen sivil insanların sayılarını daha da artıyor, köy ve şehirler hava saldırıları ile yok ediliyor.
BM'nin Suriye'de bir aylık ateşkes kararına rağmen, faşist Türk devleti Efrîn'e yönelik saldırılarını sürdürüyor, katliam ve yıkımlarını aralıksız devam ettiriyor.
'HÜKÜMETLERİ YAPTIRIM UYGULAYACAK DÜZEYE GETİRMELİYİZ'
Türk devletinin tüm dünyayı gözü önüne getirmek katliamlara karşı devletlerin sessizliği de hâlâ devam ediyor. Devlet birlikleri bir kez daha deşifre ediyor.
Diğer yandan da uluslararası kamuoyu ve enternasyonalist dostların desteği de Efrîn direnişine güç veriyor. Bu destek giderek daha da güçleniyor ve tüm dünyaya yayılıyor. Erdoğan faşizminin saldırılarına karşı karar alacak ve yaptırım uygulayacak düzeye getirmeliyiz.
'3 MART'TA HERKES MEYDANLARA AKMALI'
Bu amaçla, Birleşmiş Milletler ve Hükûmetler üzerine baskı yapmak ve faşist Erdoğan hükûmetine karşı harekete geçmelerini sağlamak için halkımızın ve dostlarının bulunduğu her alanda 3 Mart günü yürüyüş ve mitingler yapılacak. "
KONGRA-GEL, açıklamanın sonunda şu anda çağrıyı yaptı:
"Türk devlet faşizmine karşı duyarlı ve kendisine insanım diyen herkese çağrı yapıyoruz:
Efrîn direnişine sahip çıkmak için 3 Mart günü hiç kimse evinde kalmamalı, herkes meydanlara akmalıdır. Kürt halkının yaşam hakkını yok etmek isteyen, çocukların ve sivil insanları katleden Türk devletinin faşizmine ve ona bağlı seyirci kalan devlet politikalarına karşı sesimizi ve direnişimini yükseltmek için sel gibi meydanlara akmalıyız. "

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

Dünyayı değiştiren 17 kadın bilim insanı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Nurhak Boran'ı andı