İşte Türk devletinin bombaladığı sivil yerleşim alanları…


Efrin’in Cindirese ilçesine keşif uçaklarının eşliğinde bombalanan yerlere ulaşan ANF ekibi, Türk devletinin yarattığı yıkımı görüntüledi.
İşgalci Türk ordusu ve DAİŞ-El Kaide çeteleri dün Efrin’in Cindirese ilçesine yönelik yoğun havan saldırısı gerçekleştirdi. Saatlerde devam eden saldırılarda bölgeye 100’un üzerinde obüs ve havan topunun isabet ettiği öğrenilmişti. Bölge savaş uçakları tarafından da aralıksız bir şekilde bombalanmıştı.
Keşif uçaklarının eşliğinde gerçekleştirilen saldırılarda sivillere ait ev ve konutlar hedef alınmıştı. Bombalanan yerlere ulaşan ANF ekibi, Türk devletinin yarattığı yıkımı görüntüledi.
Görüntülerde Türk devletinin hedef aldığı sivil yerleşim yerlerinin harabeye döndüğü, bombaların isabet ettiği dükkan ve arabaların kullanılamaz hale geldiği görülüyor.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK), Efrin dahil Suriye’nin tüm bölgelerine “insanı yardımın” ulaştırılması amacıyla aldığı bir aylık ateşkes kararın yürürlüğe geçtiği saatlerde gerçekleşen bombardıman, Türk devletinin uluslararası anlaşmaları ihlal ederek suç işlediğini bir kere daha gözler önüne seriyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

Dünyayı değiştiren 17 kadın bilim insanı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Nurhak Boran'ı andı