Halkevleri eş başkanı ve üyeleri açlık grevinde


Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş’ın da aralarında bulunduğu 8 kişi açlık grevine başladı. Açlık grevindekilere tuz ve şeker verilmediği ortaya çıktı.
Ankara’da 22 Şubat’ta aralarında Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş’ın da olduğu 11 Halkevleri üyesi, Efrîn'e dönük işgalci saldırılara karşı yaptıkları açıklamalar nedeniyle gözaltına alınmıştı.
Halkevleri Hukuk Sekreteri Sercan Aran, Aktaş’ın da aralarında bulunduğu 8 kişinin açlık grevine başladığını duyurdu. Gözaltında bulunan müvekkillerinin ilk gün açlık grevine başladığını kaydeden Aran, müvekkillerine sadece günde bir buçuk litre su verildiğini, tuz ve şeker verilmediğini belirtti. Aran, gözaltındakilere verilmek üzere emniyete tuz ve şeker götürdüklerinde, 'Yeni bir talimat var' denilerek şeker ve tuzun alınmadığını dile getirdi. Gözaltındakilerin ifadelerinin alınmadığını dile getiren Aran, Çarşamba ya da Perşembe günü gözaltındakilerin savcılığa sevk edilmelerini beklediklerini söyledi.
Halkevleri’nin "Efrîn savaşı diktatörlüğü inşa savaşıdır” başlıklı açıklaması, genel merkez binalarındaki “Savaşı savunmak suçtur” afişi ile Dilşat Aktaş’ın TTB önünde, “Tayyip Erdoğan diktatör olsun diye sağlık hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz” şeklindeki açıklaması, soruşturmaya gerekçe olarak gösterilmişti.
GÖZALTINDAKİLER
Gözaltındakilerin isimleri: Halkevleri Genel Başkanı Dilşat Aktaş ile Halkevleri üyeleri Ali İmam Aydoğan, Eren Çetintaş, Gülşah Öztürk, Sedat Çakmak, Furkan Bircan, Necla Duran, Durak Soyaslan ve Öğrenci Kolektifleri’nden Tankut Serttaş ve Meziyet Yıldız, Eylem Esen Arabacı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİT yöneticileri itiraf etti: İşte MİT’in gazetecileri

Dünyayı değiştiren 17 kadın bilim insanı

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan, Nurhak Boran'ı andı